Astroportal.pl - wszystko o astrologii Astroportal.pl - wszystko o astrologiiForum Astroportal.pl Strona Główna
Astroportal.pl
FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy
Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
 Czy zna się ktoś na horoskopach horarnych? « Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat » 
Autor Wiadomość
AntypaladynPedigri
PostWysłany: Sob 05 Cze, 2010 16:35    Temat postu: Czy zna się ktoś na horoskopach horarnych? Odpowiedz z cytatem

Użytkownik Wenusowy - dużo pisze

Z nami od: 10 Maj 2010

Mam takie pytanie, które od dawna mnie męczy.
Ja i wiele milionów ludzi na świecie zastanawiamy się, czy zostanie zrobiony remake pewnej gry, która jest ogromną i bardzo ważną częścią naszych (dziecięcych) wspomnień. Jest to gra szczególna, bo producentowi tej gry zmarła matka przy kończeniu prac nad poprzednią częścią i dużo zastanawiał się nad życiem. Wielu czuje głębię tej gry, która z tych przemyśleń wynika, a sama gra ma bardzo mocne filozoficzne podteksty; skłania do myślenia nad życiem i śmiercią.
Chciałbym zobaczyć tę grę jeszcze raz, w dzisiejszych standardach.
Przez pewien czas porzuciłem myśl o tym, ale wczoraj ktoś wysłał komentarz, że zastanawiają się nad remakiem części 7 i 8 (robili już remake'i wcześniejszych części zaś część siódma doczekała się nawet pełnometrażowego filmu, więc to zaś nie taka mrzonka). Nie wiem skąd to wie i pewnie mi nie odpowie, dlatego chciałbym wiedzieć.

Ach, horarny został stworzony tuż po przeczytaniu wspomnianego komentarza.

Horoskop na zadanie pytania czy zostanie stworzony remake.

http://img96.imageshack.us/img96/142/horarny.gif

Lista wielkich aspektów
http://img210.imageshack.us/img210/1708/capture05062010172525.jpg

Wiem, dla niektórych może się to wydawać mało poważne, ale jednak popatrzcie jakie emocje wywołało zakończenie Zagubionych. A przecież to też "tylko" serial...

Jeśli macie jakieś pytania, pytajcie.

http://img27.imageshack.us/img27/537/antypaladyn.gif
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
junona78
PostWysłany: Sob 24 Lip, 2010 17:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Użytkownik Księżycowy - często pisze

Z nami od: 22 Sie 2008

Czy w horoskopie horarnym obecnosc na osi asc dsc wezlow oraz Mars koniunkcja Saturn (gdzie Saturn jest wladca asc) przesadza sprawe na niekorzysc?
Dodam, ze Księżyc , ktory jest sygnifikatorem sprawy znajduje sie w 12 domu. To tez chyba niefortunne polozenie?
AntypaladynPedigri
PostWysłany: Pon 26 Lip, 2010 11:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

junona78 pisze:
Czy w horoskopie horarnym obecnosc na osi asc dsc wezlow oraz Mars koniunkcja Saturn (gdzie Saturn jest wladca asc) przesadza sprawe na niekorzysc?
Dodam, ze Księżyc , ktory jest sygnifikatorem sprawy znajduje sie w 12 domu. To tez chyba niefortunne polozenie?

To wydaje się logiczne. To była w końcu pewna plotka podana przez szarego użtkownika na Youtube, dlatego dopytywałem się, skąd to wie, ale odpowiedzi nie dostałem.

Powrót do góry
lucy
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2010 10:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z nami od: 28 Lut 2009

mam pytanie: jak byście tutaj szukali sygnifikatorów sprawy? co dałoby efekt końcowy pozytywny?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
AntypaladynPedigri
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2010 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lucy, bazuję na astrologii kryminologicznej i zdecydowanie władca i współwładca ascendentu dla osoby pytającej, władca descendentu dla innych osób jest sygnifikatorem. Oczywiście, sygnifikatorzy to nie wszystko, ale tak jest, jeśli chodzi o to, co sprawdziłem.

Powrót do góry
lucy
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2010 13:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to patrzmy:

- Kwerent (czyli pytający)

ASC w Skorpionie, na Gwieździe Stałej Gacrux http://www.constellationsofwords.com/stars/Gacrux.html

władca Mars w 29* Lew (informacja że za chwilę będzie już gdzie indziej),
godność podstawowa dobra (w swojej termie i w swoim dekanacie), godność przygodna bardzo dobra (w X domu)

oprócz tego że Mars ma dużą siłę to nie ma żadnego połączenia z innymi planetami (Światłami)

więc szukamy drugiego sygnifikatora pytającego - Księżyc

Ksiezyc w 22 * Ryb jest w peregrinum (czyli bez godności podstawowej), jest posadowiony na granicy IV i V domu, ale wg zasad astrologii horarnej planeta w odległości 5* od granicy domu rządzi tym domem , tak wiec uznajemy że Księżyc jest w V domu

dalej szukamy sygnifikatora "Autora gry"

DSC w Byku, władca Wenus w 19* Raka w IX domu

jest aspekt separacyjny trygon Księzyca do Wenus, co mogłoby świadczyć, że był "kontakt" pomiędzy pytającym a autorem gry

dalej bym szukała "gry" jako wytworu autora, czyli 5 dom od VII domu - wypada w XI domu władcą jest Merkury

Merkury posadowiony jest w VII domu! więc całkiem możliwe że autor tworzy "remake", tym bardziej że Wenus jest w przyjażni (żywioły) z Marsem i lubi (terma i dekanat) Merkurego,

dalej patrzę jakie są aspekty

jest aspekt separacyjny pomiedzy autorem (Wenus) a grą (Merkury)

ale jest tez aspekt aplikacyjny (czyli coś co się wydarzy dopiero) sekstyl pytający (Księżyc) - gra (Merkury)

więc wg mnie odpowiedz na pytanie: czy zostanie stworzony remake?
brzmi TAK

a teraz prosze o korektę mojego rozumowania

pozdr Lucy

ps. zwróciłabym baczną uwagę na ASC: Gwiazda Stała i "Via Combusta", co może świadczyć o kondycji pytającego
Powrót do góry
AntypaladynPedigri
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2010 13:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko jeszcze zauważ, że piąty dom dla osoby/osób reprezentowanych przez descendent to dom z Saturnem w Wadze, co u ludzi (tak u mojej mamy) oznacza trudności z "dziećmi", wytworami, poronienia itd. Pluton (władca pytającego) przypada na ósmy sektor (descendent liczy się jako pierwszy dom, ósmy pytającego to drugi innych osób itd.), a tam wejdzie Pluton. Dla obu zainteresowanych zajęte są trzecie sektory, z władcą lub współwładcą, więc pewnie o tym mówią i myślą.

Współwładcy pytającego są w trygonie, więc przewodzą światło pomiędzy w przeważającej mierze trudnymi aspekatmi, jakie Pluton i Mars odbierają.

Nowa władczyni Byka jest w dwunastym domu twórców, więc mogą oni tworzyć coś w sekrecie, co byłoby do nich podobne. Saturn w ich piątym sugeruje, że już wiele, wiele lat oczekuje się na ciąg dalszy trailera/remaku'u intro... ludzie jakoś nie chcą wierzyć, że zrobiono to tylko po to, aby zaprezentować możliwości techniczne PS 3.

Prozerpina odbiera kwadraturę z Wenus, więc może to prawda, że autorzy chcieliby zrobić remake (Prozerpina-wartość w dwunastym), ale sparzyli się potężnie finansowo na robieniu remake'ów najwcześniejszych gier z serii, które zaawansowane pod względem fabularnym nie były. Tak więc mogą chcieć, ale pieniądze mogą ich ograniczać. Może też tego nie chcieć firma, z którą oryginalny wytwórca się połączył.

Tak to widzę.

Powrót do góry
lucy
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2010 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oh ... w horarnej używam tylko 7 planet do reszty nie ma narzędzi do oceny

Saturn jest w Pannie, a z chwilą gdy przejdzie do Wagi będzie w Wywyższeniu

nie umiem zamieścić "obrazka" używam innego systemu domów, i trochę inaczej to się rozkłada, Saturn nie jest tak odrazu na wierzchołku domu
Powrót do góry
lucy
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2010 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Czy w horoskopie horarnym obecnosc na osi asc dsc wezlow oraz Mars zaćmienie Słońca Saturn (gdzie Saturn jest wladca asc) przesadza sprawe na niekorzysc?
Dodam, ze , ktory jest sygnifikatorem sprawy znajduje sie w 12 domu. To tez chyba niefortunne polozenie?

A tego to wogóle nie rozumiem - to dotyczy tego horoskopu?
Powrót do góry
lucy
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2010 14:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Nowa władczyni Byka jest w dwunastym domu twórców, więc mogą oni tworzyć coś w sekrecie, co byłoby do nich podobne. Saturn w ich piątym sugeruje, że już wiele, wiele lat oczekuje się na ciąg dalszy trailera/remaku'u intro... ludzie jakoś nie chcą wierzyć, że zrobiono to tylko po to, aby zaprezentować możliwości techniczne PS 3.

Saturn w Pannie jest w żywiole Wenus (autor) i we władaniu Merkurego (gra) i w termie Marsa (pytający)

Saturn tak posadowiony jednak nienawidzi (upadek Wenus w Pannie) Wenus (autor)- , byc może dlatego czas działa na korzyść autora. W chwili gdy Saturn przejdzie do Wagi będzie we władaniu Wenus (autor) w egzaltacji i w swoim żywiole, jednak wówczas pytający idzie w odstawke (Saturn w Wadze pogardza Marsem)
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Strona 1 z 1

Skocz do: