| Autor |
Wiadomość
|
| AntypaladynPedigri |
Wysłany: Sob 05 Cze, 2010 16:35 Temat postu: Czy zna się ktoś na horoskopach horarnych? |
|
|
 Użytkownik Wenusowy - dużo pisze
Z nami od: 10 Maj 2010 Posty: 501
|
Mam takie pytanie, które od dawna mnie męczy.
Ja i wiele milionów ludzi na świecie zastanawiamy się, czy zostanie zrobiony remake pewnej gry, która jest ogromną i bardzo ważną częścią naszych (dziecięcych) wspomnień. Jest to gra szczególna, bo producentowi tej gry zmarła matka przy kończeniu prac nad poprzednią częścią i dużo zastanawiał się nad życiem. Wielu czuje głębię tej gry, która z tych przemyśleń wynika, a sama gra ma bardzo mocne filozoficzne podteksty; skłania do myślenia nad życiem i śmiercią.
Chciałbym zobaczyć tę grę jeszcze raz, w dzisiejszych standardach.
Przez pewien czas porzuciłem myśl o tym, ale wczoraj ktoś wysłał komentarz, że zastanawiają się nad remakiem części 7 i 8 (robili już remake'i wcześniejszych części zaś część siódma doczekała się nawet pełnometrażowego filmu, więc to zaś nie taka mrzonka). Nie wiem skąd to wie i pewnie mi nie odpowie, dlatego chciałbym wiedzieć.
Ach, horarny został stworzony tuż po przeczytaniu wspomnianego komentarza.
Horoskop na zadanie pytania czy zostanie stworzony remake.
http://img96.imageshack.us/img96/142/horarny.gif
Lista wielkich aspektów
http://img210.imageshack.us/img210/1708/capture05062010172525.jpg
Wiem, dla niektórych może się to wydawać mało poważne, ale jednak popatrzcie jakie emocje wywołało zakończenie Zagubionych. A przecież to też "tylko" serial...
Jeśli macie jakieś pytania, pytajcie. _________________ Moje serce jest Słońcem choć łudząco przypomina czarną dziurę, w którą zapadło się jego centrum.
http://img27.imageshack.us/img27/537/antypaladyn.gif |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| junona78 |
Wysłany: Sob 24 Lip, 2010 17:49 Temat postu: |
|
|
 Użytkownik Księżycowy - często pisze
Z nami od: 22 Sie 2008 Posty: 395 Skąd: Zabrze
|
Czy w horoskopie horarnym obecnosc na osi asc dsc wezlow oraz (gdzie jest wladca asc) przesadza sprawe na niekorzysc?
Dodam, ze , ktory jest sygnifikatorem sprawy znajduje sie w 12 domu. To tez chyba niefortunne polozenie? _________________ http://i47.tinypic.com/5vralv.gif |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| AntypaladynPedigri |
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 11:07 Temat postu: |
|
|
|
| junona78 pisze: | Czy w horoskopie horarnym obecnosc na osi asc dsc wezlow oraz (gdzie jest wladca asc) przesadza sprawe na niekorzysc?
Dodam, ze , ktory jest sygnifikatorem sprawy znajduje sie w 12 domu. To tez chyba niefortunne polozenie? |
To wydaje się logiczne. To była w końcu pewna plotka podana przez szarego użtkownika na Youtube, dlatego dopytywałem się, skąd to wie, ale odpowiedzi nie dostałem. _________________ Moje serce jest Słońcem choć łudząco przypomina czarną dziurę, w którą zapadło się jego centrum.
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lucy |
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 10:36 Temat postu: |
|
|
Z nami od: 28 Lut 2009 Posty: 204
|
| mam pytanie: jak byście tutaj szukali sygnifikatorów sprawy? co dałoby efekt końcowy pozytywny? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| AntypaladynPedigri |
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 12:03 Temat postu: |
|
|
|
Lucy, bazuję na astrologii kryminologicznej i zdecydowanie władca i współwładca ascendentu dla osoby pytającej, władca descendentu dla innych osób jest sygnifikatorem. Oczywiście, sygnifikatorzy to nie wszystko, ale tak jest, jeśli chodzi o to, co sprawdziłem. _________________ Moje serce jest Słońcem choć łudząco przypomina czarną dziurę, w którą zapadło się jego centrum.
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lucy |
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 13:05 Temat postu: |
|
|
|
No to patrzmy:
- Kwerent (czyli pytający)
ASC w Skorpionie, na Gwieździe Stałej Gacrux http://www.constellationsofwords.com/stars/Gacrux.html
władca Mars w 29* Lew (informacja że za chwilę będzie już gdzie indziej),
godność podstawowa dobra (w swojej termie i w swoim dekanacie), godność przygodna bardzo dobra (w X domu)
oprócz tego że Mars ma dużą siłę to nie ma żadnego połączenia z innymi planetami (Światłami)
więc szukamy drugiego sygnifikatora pytającego - Księżyc
Ksiezyc w 22 * Ryb jest w peregrinum (czyli bez godności podstawowej), jest posadowiony na granicy IV i V domu, ale wg zasad astrologii horarnej planeta w odległości 5* od granicy domu rządzi tym domem , tak wiec uznajemy że Księżyc jest w V domu
dalej szukamy sygnifikatora "Autora gry"
DSC w Byku, władca Wenus w 19* Raka w IX domu
jest aspekt separacyjny trygon Księzyca do Wenus, co mogłoby świadczyć, że był "kontakt" pomiędzy pytającym a autorem gry
dalej bym szukała "gry" jako wytworu autora, czyli 5 dom od VII domu - wypada w XI domu władcą jest Merkury
Merkury posadowiony jest w VII domu! więc całkiem możliwe że autor tworzy "remake", tym bardziej że Wenus jest w przyjażni (żywioły) z Marsem i lubi (terma i dekanat) Merkurego,
dalej patrzę jakie są aspekty
jest aspekt separacyjny pomiedzy autorem (Wenus) a grą (Merkury)
ale jest tez aspekt aplikacyjny (czyli coś co się wydarzy dopiero) sekstyl pytający (Księżyc) - gra (Merkury)
więc wg mnie odpowiedz na pytanie: czy zostanie stworzony remake?
brzmi TAK
a teraz prosze o korektę mojego rozumowania
pozdr Lucy
ps. zwróciłabym baczną uwagę na ASC: Gwiazda Stała i "Via Combusta", co może świadczyć o kondycji pytającego |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| AntypaladynPedigri |
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 13:28 Temat postu: |
|
|
|
Tylko jeszcze zauważ, że piąty dom dla osoby/osób reprezentowanych przez descendent to dom z Saturnem w Wadze, co u ludzi (tak u mojej mamy) oznacza trudności z "dziećmi", wytworami, poronienia itd. Pluton (władca pytającego) przypada na ósmy sektor (descendent liczy się jako pierwszy dom, ósmy pytającego to drugi innych osób itd.), a tam wejdzie Pluton. Dla obu zainteresowanych zajęte są trzecie sektory, z władcą lub współwładcą, więc pewnie o tym mówią i myślą.
Współwładcy pytającego są w trygonie, więc przewodzą światło pomiędzy w przeważającej mierze trudnymi aspekatmi, jakie Pluton i Mars odbierają.
Nowa władczyni Byka jest w dwunastym domu twórców, więc mogą oni tworzyć coś w sekrecie, co byłoby do nich podobne. Saturn w ich piątym sugeruje, że już wiele, wiele lat oczekuje się na ciąg dalszy trailera/remaku'u intro... ludzie jakoś nie chcą wierzyć, że zrobiono to tylko po to, aby zaprezentować możliwości techniczne PS 3.
Prozerpina odbiera kwadraturę z Wenus, więc może to prawda, że autorzy chcieliby zrobić remake (Prozerpina-wartość w dwunastym), ale sparzyli się potężnie finansowo na robieniu remake'ów najwcześniejszych gier z serii, które zaawansowane pod względem fabularnym nie były. Tak więc mogą chcieć, ale pieniądze mogą ich ograniczać. Może też tego nie chcieć firma, z którą oryginalny wytwórca się połączył.
Tak to widzę. _________________ Moje serce jest Słońcem choć łudząco przypomina czarną dziurę, w którą zapadło się jego centrum.
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lucy |
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 13:42 Temat postu: |
|
|
|
oh ... w horarnej używam tylko 7 planet do reszty nie ma narzędzi do oceny
Saturn jest w Pannie, a z chwilą gdy przejdzie do Wagi będzie w Wywyższeniu
nie umiem zamieścić "obrazka" używam innego systemu domów, i trochę inaczej to się rozkłada, Saturn nie jest tak odrazu na wierzchołku domu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lucy |
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 13:55 Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | Czy w horoskopie horarnym obecnosc na osi asc dsc wezlow oraz (gdzie jest wladca asc) przesadza sprawe na niekorzysc?
Dodam, ze , ktory jest sygnifikatorem sprawy znajduje sie w 12 domu. To tez chyba niefortunne polozenie? |
A tego to wogóle nie rozumiem - to dotyczy tego horoskopu? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| lucy |
Wysłany: Pon 02 Sie, 2010 14:02 Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | | Nowa władczyni Byka jest w dwunastym domu twórców, więc mogą oni tworzyć coś w sekrecie, co byłoby do nich podobne. Saturn w ich piątym sugeruje, że już wiele, wiele lat oczekuje się na ciąg dalszy trailera/remaku'u intro... ludzie jakoś nie chcą wierzyć, że zrobiono to tylko po to, aby zaprezentować możliwości techniczne PS 3. |
Saturn w Pannie jest w żywiole Wenus (autor) i we władaniu Merkurego (gra) i w termie Marsa (pytający)
Saturn tak posadowiony jednak nienawidzi (upadek Wenus w Pannie) Wenus (autor)- , byc może dlatego czas działa na korzyść autora. W chwili gdy Saturn przejdzie do Wagi będzie we władaniu Wenus (autor) w egzaltacji i w swoim żywiole, jednak wówczas pytający idzie w odstawke (Saturn w Wadze pogardza Marsem) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|